top of page
Търсене
  • Снимка на автора

Ако кучето ви има алергия, проблеми със стомаха или черния дроб - детоксикацията може да помогне


детоксикация на куче

В днешно време много от домашните любимци страдат от кожни болести, имат алергия, стомашно - чревни и чернодробни проблеми. Замисляли ли сте се, че токсините натрупани в тялото могат да бъдат причина за тези състояния? Токсични замърсители, като лекарства, ваксинации, неподходяща храна и токсини от околната среда засягат и нашите четириноги приятели. Тялото използва четири от своите системи за детоксикация.

Това са:

Черен дроб- най-сложният орган за детоксикация, способен да детоксикира хиляди вещества

Стомашно-чревна система: най-доброто за изхвърляне на твърди отпадъци

Кожа: най-големият орган за детоксикация

Бъбрек: най-добре за премахване на водоразтворими токсини

Тези органи непрекъснато работят, за да поддържат кучето ви здраво, но понякога се претоварват и се нуждаят от външна помощ. Не са редки случаите, когато бъбречните заболявания, чернодробните заболявания и нарушенията на чревната система се увеличават.

Следователно темата „детоксикация“ и чревна рехабилитация при кучета като профилактична мярка е все по-интересна за собствениците на кучета. Детоксикацията умишлено се поставя в скоби тук, тъй като по дефиниция тялото не може да се детоксикира. То обаче може да се укрепи и да повлияе положително на органите, използвани за метаболизма.


Какво е детоксикация?

Детоксикацията е процесът на изхвърляне на нежелани и опасни вещества от нашите тела. Днес това е толкова важно за нас, колкото и за нашите домашни любимци. Детоксикацията поддържа тялото да функционира с максималния си капацитет, почиства метаболитните отпадъци, създадени от естествените процеси на организма, и почиства замърсителите на околната среда, открити в храната и водата.

Детоксикацията може да намали симптомите на алергии, наддаване на тегло, умора, кожни проблеми, хроничен запек, артрит, хронични инфекции, стомашно-чревни проблеми, възпаление, тревожност, автоимунни заболявания и др.


Откъде идват тези токсини?

Вътрешни (произведени естествено от вашето куче): поради причини като емоционален стрес, неподходяща храна ....

Външни (причинени от външни фактори), например:

• Живакът и алуминият са включени в повечето ваксини

• Фталати, пестициди и бисфенол (които откриваме в пластмасови съдове)

• Глифозат, открит в хербицидите

• ГМО (генетично модифицирани организми) се срещат в много култури.


Какво е потенциалното въздействие на тези токсини върху вашето куче?

Заедно тези токсини могат да повлияят на баланса на тялото на кучето. Те могат да доведат до клетъчна дисфункция и последващо хронично заболяване, блокиране на производството на енергия, нарушена функция на инсулина и метаболизъм на токсини, дисбаланс на хормоните на щитовидната жлеза, склонност към наднормено тегло, възпаления и др.


КАК ДА "ДЕТОКСИКИРАМЕ" КУЧЕТО ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН?

Едно от най-добрите естествени средства за поддържане на червата чисти е йонизирана вода със Зеолит – Клиновит. Лечебният минерал (зеолит) е естествен уранов минерал от вулканична скала, който е в състояние да свързва токсини, остатъци от лекарства и тежки метали и да ги изхвърля с изпражненията.


Познат като силен антиоксидант, улавя и извежда нитрозамините, притежава абсорбиращи свойства спрямо отровите и радиоактивните елементи, нормализира киселинно-алкалния баланс, спомяга за пречистване на кожата, подобрява енергичността и имунитета.


Зеолитът е обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в медицината, хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, козметиката. Изцяло естествен.

21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page